Cel mai important eveniment monden al lunii e Oscarul, normal.De ceva timp tot aşteptam să apară nominalizările pe site şi uite că au apărut.Nu mă aşteptam să fie 10 filme nominalizate la Cel mai bun film şi de aceea am cam rămas cu gura căscată că am văzut că lista nu se mai termină.Chiar dacă sunt o mare fană a premiilor n-am reuşit în niciun an(cum n-o să reuşesc nici anul acesta) să le văd live deoarece sunt duminică noaptea iar eu luni am şcoală.În fine, ideea e că anul ăsta am de gând să le văd cele 10 filme înainte de premiere.

 

Am început cu Inception, pentru că a fost atât de lăudat şi pentru că mi-am dorit să îl văd când rula la cinema, dar n-am mai apucat.Primul lucru pe care l-am zis  după ce am văzut filmul a fost :”ăsta merită Oscar-ul”.Şi nu exagerez.Mi-a plăcut la nebunie şi cred că a meritat toate laudele aduse fiind în sfîrşit clădit pe o idee ceva mai originală(că deja sunt sătula de filmele ieftine si total asemănătoare care apar pe piaţă).Sicer, Inception mi s-a părut mult mai interesant şi mai captivant decăt Avatar de exemplu, care m-a plictisit chiar dacă l-am văzut la cinema şi 3D.Nu zic eu, efectele speciale, grafica, etc. au fost bine realizate, iar ideea a fost drăguţă, dar pur şi simplu nu m-a impresionat la fel de mult ca Inception.

 

 

Următorul film vizionat a fost The Social Network, pentru că m-a atras ideea : „oare cine a inventat Facebook-ul nostru de toate zilele?!”.Şi care a fost reacţia mea după ce am terminat de văzut filmul? „Inception e sau nu mai bun?” :| Oricum ideea e că The Social Network e unul dintre filmele care TREBUIE văzute, măcar de dragul protagonistului care are aceeaşi mutră de la începutul filmului până la final. :]]

 

 

Black Swan tocmai l-am descărcat şi urmează să-l văd în seara asta,cred, iar cu Toy Story 3 aceeaşi poveste ca şi cu Inception: trebuia să-l văd la cinema cu nişte prieteni dar s-a contramandat totul şi până la urmă n-am mai ajuns să-l văd.

În rest, pe listă mai sunt : The Fighter, The Kids Are Alright, The King’s Speech, 127 Hours, True Grit si The Winter’s Bone.

O să-mi mai dau cu părerea după ce văd şi restul filmelor, că doar până acum doar două din zece am văzut.Nesemnificativ,nu?!